Den hurtige madgris Den komfortable madgris Madgrisen i køkkenet

Fiskefrikadeller med forårsløg og fløde

Det er ikke nogen hemmelighed, at Madgrisen elsker frikadeller. Det gælder i høj grad også fiskefrikadeller. For mig er en ordentlig fiskedelle rørt af en findelt fars og stegt i smør. Grove, blegstegte deller er no fun og sikkert grunden til, at folk ikke får spist nok fisk. Og for nu at leve op til mit grisede omdømme kan jeg godt finde på at røre piskefløde i farsen. Disse fiskefrikadeller blev lavet af en blanding af laks og torsk, rørt med fløde og forårsløg og serveret med en helt enkel salat af agurk, avocado og limesaft. Når dellen er fuldfed og tilfredsstillende i sig selv, er der ikke brug for at drukne den i mistænkelig remoulade. Hellere tage på af kvalitetsfedt, som du bliver lykkelig af at spise, end at fylde din krop med skidt og møg og tilsætningsstoffer, som du får ondt i maven og sjælen af (bare kald mig helseguru). Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller med forårsløg og fløde
Opskriften er til to-tre personer

500 g fisk uden skind og ben, halvt torsk, halvt laks
1-2 forårsløg
1 æg
2 spsk. mel
Fløde (og evt. lidt mælk til at spæde til med)
Salt og peber
Smør

Avocado-agurkesalat
2 avocadoer
1/2 agurk
Limesaft
Salt

Skær fisken i grove tern og blend den med hakket forårsløg, æg, mel, salt og peber. Rør farsen lind med fløde – giv den evt. også lidt mælk, hvis du får samvittighedskvaler. Lad farsen hvile på køl en times tid og steg tresidede deller i smør på en pande over middellav varme.

Skær agurken i tern. Flæk avocadoen, skrab kødet ud og skær det i tern. Vend avocado og agurk med limesaft og salt. Servér dellerne med den simple salat eller lav luksussmørrebrød af dem med citronskiver og pickles. Spring on a plate!

Hvad er dit yndlingstilbehør til fiskefrikadeller?

/Madgrisen

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *