Madgrisen elsker fedt og salt og knas. Fedt og salt og knas er tre nøgleord i opretholdelsen af min livskvalitet. Det gælder, når jeg er hyggesulten (hvilket jeg altid er), det gælder, når jeg har tømmermænd (hvilket jeg næsten altid har), og det gælder, når jeg egentlig ikke er sulten, men stadig har lyst til mad. Det er som om min mund keder sig uden mad. Og så skal den da underholdes.
Disse chips kan laves af mange slags tortilla-pandekager – men vælg nogen, som ikke i forvejen kun smager af pap. I denne omgang spiste jeg dem med salt og en rimelig svinsk sauce rørt af købeketchup og sriracha. Chipsene kan selvfølgelig pimpes med forskellige krydderier eller anrettes med smeltet ost, guacamole, en proper salsa og creme fraiche. En anden dip, som Madgrisen synes er ret fræk, er en dressing rørt af rygeost, creme fraiche, salt, peber og hakket purløg. Så keder din mund sig i hvert fald ikke længere!
3-4 tortillawraps af god kvalitet
Flagesalt
Rigeligt olie til stegning (jeg brugte solsikkeolie)
Skær eller klip wraps’ene ud i mellemstore trekanter. Varm godt med olie op i en gryde. Den skal være så varm, at den syder rundt om enden af en tændstik eller et grillspyd. Steg chipsene nogle få stykker ad gangen i 5-10 sekunder (no, really, det går virkelig hurtigt). Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Giv dem godt med flagesalt og spis dem straks med din yndlingssauce. De kan ikke holde sig, så hold dig ikke tilbage med at spise op.
Hvad er din bedste jeg-er-ikke-sulten-men-jeg-er-lidt-sulten-alligevel-snack?
/Madgrisen