Den stive madgris Madgrisen i køkkenet

Knob Creek bourbon og whiskey sours

I’m a bourbon kinda girl. Men det har jeg ikke altid været. Faktisk begyndte jeg kun at drikke bourbon for at imponere en fyr… Unge og betagede har vi vel alle været engang. Det gik dog hverken værre eller bedre, at det skulle vise sig at være forholdet til bourbon’en, der holdt. For da fascinationen af fyren aftog, stod kærligheden til den mørke, røgede, mandede drik tilbage. Jeg drikker helst min bourbon straight og ellers i en whiskey sour. Jeg synes til gengæld det er synd at hælde cola på – det minder om præ-opblandede plasticflaske-sjusser til fortidens gymnasiefester, og det er der vist ingen, som har gavn af at huske på.

I’m also a package kinda girl. Og hvor pervereret det end må lyde i visse ører, dækker det simpelthen bare over, at jeg er en sucker for smukt og gennemtænkt produktdesign. Det er selvfølgelig indholdet, der gælder, men jeg kan stadig ikke stå for den charme, som en rigtig fin indpakning kan give et hvilket som helst produkt.

Knob Creek bourbon

Derfor var det a match made in heaven, da jeg fik fingrene i en flaske bourbon fra Knob Creek. Se nu hvor pæn (propert belyst af levende lys; det er jo nærmest den hellige gral, vi taler om her). Knob Creek er opkaldt efter Abraham Lincoln’s fødested; det siges, at hans far solgte sin gård for ni tønder bourbon og efterlod familien i fattigdom. Sådan en flaske emmer af deep south, cigarer og sagte snakke på herreværelset – og skal behandles derefter. Jeg fandt en opskrift på whiskey sour i en herlig cocktailguide fra 1967. Den består slet og ret af 3 dele whiskey, 1 del citronsaft og 3 teskefulde simple syrup, som shakes og sies over i et glas med et par stænk Angostura. Da jeg ikke ejer et sour-glas, som guiden også oplyste om, blev drinken lige vel stor nok og, selvom jeg ikke kan lide at indrømme det, også lige vel stærk nok. Madgrisen anbefaler at finde et mindre glas eller spæde op med soda. Ikke desto mindre er det en skøn drink, som måske vil kunne charmere en fellow whiskey-elsker. Og hvis det heller ikke holder, kan herredrinken vel også bruges til at drukne knuste hjerter i. Madgrisen bliver under alle omstændigheder ved med at drikke bourbon.

Hvad er din yndlings-herre-drink?

/Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *