Site icon madgrisen.dk

Cocktail med rabarber, lakrids og vanilje

Madgrisen bliver helt og aldeles kulret af sommeren. Solskin eller sommertorden, 15 eller 30 grader – det er (næsten) komplet lige meget… For sommertid betyder rabarbertid.

Friske rabarber er uden tvivl én af mine yndlingsråvarer. Syrlig, sød og meget aromatisk. Madgrisen glæder sig til rabarbercrumble, rabarbermarmelade og rabarberis (!) hen over sommeren… De første rabarber jeg fik fingre i, valgte jeg dog at koge til saft, som efterfølgende blev shaket sammen med lakridspulver og vodka til en herlig læskende sag af en sommercocktail. Så er det nærmest ligegyldigt om det regner udenfor – der er i hvert fald solskin i dit glas! Madgrisen foreslår at imponere med drinken til grillfest i gården, på picnic (opbevar saft, booze og is separat og shake cocktails a la minute) eller bare fordi du får besøg af én, du holder af. Rabarbersaft og -cocktail
Opskriften giver ca. 1 liter saft

Rabarbersaft
1 bundt friske vinrabarber
1 citron
1 vaniljestang
Ca. 200 g rørsukker
1 liter vand

Til drinks
Vodka
Rålakridspulver (efter smag)
Citronskiver

Rens rabarberne og skær dem i tynde skiver. Skær citronen i skiver og flæk vaniljestangen. Kom alle ingredienser i en gryde og bring langsomt saften i kog. Lad saften koge stille og roligt i 10 minutter. Køl saften helt af, evt. natten over. Si saften og hæld den på en skoldet flaske. Når saften ikke bliver tilsat tilsætningsstoffer, kan den ikke holde sig så længe (hint: det gør den ikke either way, for den bliver drukket med det samme). Drik saften som den er med masser af is, eller lav en fræk sommercocktail ved at shake vodka, lakridspulver og is sammen og anrette i et glas med rabarbersaft og rigeligt ekstra citron. Madgrisen synes, at drinken indkapsler alt hvad der er smukt ved den danske sommer – sødme, solskin og den besnærende risiko for, at man bliver druknet af en skylle om fem minutter…

Hvad er din yndlings-sommerdrik?

/Madgrisen