Grillet havørred, pigvar og andet luksus

Madgrisen var så heldig at tilbringe sin fødselsdag i sommerlandet med strålende solskin, det bedste selskab og plenty of yndlingsmad. Der blev grillet havørred, pigvar og jomfruhummerhaler, rørt (og prøvesmagt) mayo og drukket hvidvin – det var en herlig dag. Der er sikkert mange, som vil afskrive mig som sindssyg, kætter eller løgnagtig, men jeg vil alligevel mene, at det bedste måltid på en varm sommeraften ikke er kød, men fisk fra grillen… There, I said it. FISKEGRILL1Det helt fabelagtige måltid bestod af

En usædvanligt smækker havørred
En pigvar (som måske er Madgrisens yndlingsfisk, selvom det er svært at vælge)
Nogle håndfulde jomfruhummerhaler
Grillede asparges, squash, auberginer og majskolber
Løgtopmayo (efter denne opskrift)
Ærtepuré af friske ærter, topklasseolivenolie, mynte og citronsaft
En enkel side order-salat af tomater og rødløg

FISKEGRILL2Der er ikke så meget at sige om fremgangsmåden – så længe du sørger for, at fisken ikke får for meget (fiskene skulle vel have 20-25 minutter og jomfruhummerhalerne 5-6 minutter på grillen, men det afhænger af din grill – og af fiskens størrelse) og har forskellige strukturer og smagsindtryk for øje, når du sammensætter måltidet, er der næsten garanti for, at du bliver glad i låget af sådan et sommermåltid. Det er selvfølgelig ikke den billigste omgang aftensmad, du nogensinde kommer til at spise… Men det er hver en øre værd.

Hvordan fejrer du helst sommeren med et måltid?

/Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *