Syltetøj med hindbær, rabarber og lakrids

Madgrisen er virkelig blevet hooked på syltetøj her henover sommeren. Det er rimelig hurtigt at lave, der er ubegrænsede variationsmuligheder – og så er det virkelig en af de ting, hvor man kan smage forskel på hjemmelavet og præfabrikeret. Det ved jeg godt, at jeg siger om ret mange ting – og det er også sandt om mange ting. Men lige i dette tilfælde er det virkelig tilfældet. Madgrisen glæder sig allerede til at lege med brombærsyltetøj med citrus og solbærsyltetøj med rom (ja! rom!)… Så snart jeg har gnasket mig igennem mit eksisterende batch og frigjort plads i mine sylteglas.

Denne syltetøj er lind, smuk og tangy. Kombinationen af hindbær og rabarber er jo en gammel klassiker, som nogle vil mene, at det er synd at pille ved. Jeg elsker dog den lidt jordede dybde, som lakridsen også kan give (jeg ved det, jeg sælger den godt). Den passer smukt på en morgenbolle (som dem her), smurt i en lagkage eller som kompagnon til ost, fx Tomme de Savoie (evt. også oven på førnævnte morgenbolle. Ost og syltetøj bliver man aldrig for gammel til). SYLTETØJSyltetøj med hindbær, rabarber og lakrids

1 stor bakke friske hindbær, ca. 300 g
1 bundt jordbærrabarber, ca. 300 g
Ca. 300 g sukker
En smule vand, ca. 1/2 dl
1 citron
1/2 tsk. rålakridspulver

Rens hindbær og rabarber og afdryp dem grundigt. Skær rabarberne i skiver på ca. 1 cm. Kom hindbær, rabarber, vand og sukker i en gryde og giv det hele et hurtigt opkog, til massen har samlet sig og rabarberne er møre. Smag til med citronsaft og sigt forsigtigt rålakridspulveret i – pas på, for det vil gerne klumpe. Hæld syltetøjet på skoldede glas og spis, til du skammer dig. Syltetøjet er flydende, men det kan Madgrisen godt lide – der er en særlig svinsk glæde ved at spise morgenmad med sticky lækkerhed løbende ned ad armene… Det bliver man heller aldrig for gammel til.

Hvad er dit yndlingssylt til en doven sommermorgen?

/Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *