Lidt om økologi og ord

Madgrisen har fået lov til at øffe lidt om økologi og ord på Per Kølsters blog. Til dem, som ikke ved det, er Per Kølster brygger, landmand, debattør, økologisk pioner og i øvrigt en herlig mand. Han har arbejdet med økologi hele sit liv (og grundlagde tilmed faget “Økologisk landbrug” på den gamle Landbohøjskole, som i dag hedder LIFE) og huserer til daglig i sit skønne bryggeri og malteri i henholdsvis mejeriet og hestestalden på Krogerup Avlsgaard i Humlebæk (hvor Madgrisen også har sin daglige gang).

Kommentaren på Pers blog er resultatet af en frokostdebat om ord, madmarketing og branding af økologi som værende en luksusvare af nærmest dekadent karakter. Sådan har Madgrisen det ikke med økologi. Hvis økologi er dekadent, vedkender jeg mig gerne dekadencen. Det er jo ikke fordi, jeg ikke bruger penge på mad i forvejen. Og når det nu er tilfældet, vil jeg i det mindste gerne vide, at jeg bruger pengene på kvaliteten af råvarerne og ikke på alverdens tilsætningsstoffer – de må vel alligevel også koste nogle gryn, når alt kommer til alt. Jeg er ikke økologi-fanatiker (det mener jeg i øvrigt ikke man skal være i nogen henseender), men jeg synes det hører med til ideen om generel madbevidsthed. Du kan være nok så omhyggelig i et køkken, men hvis du ikke lægger ud med råvarer af ordentlig kvalitet, kommer du ikke langt for dine anstrengelser. For Madgrisen indebærer begrebet “god råvarekvalitet” altså også, at råvarerne er økologisk producerede. Jeg er ikke ude på at prædike, men simpelthen at påpege, at råvarernes kvalitet er et vigtigt aspekt af madglæden for mig. Hvordan vi kan komme tættere på en bedre forståelse af råvarer og hvor de kommer fra, er hvad mit indlæg på Per Kølsters blog handler om.

Kommentaren – og resten af Pers interessante indlæg – kan læses her.

God søndag!

/Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *