Rå rosenkålssalat med fennikel og æble

Madgrisen kan blive helt overvældet af sult nogle gange. Considering hvor meget og ofte jeg spiser, er det i virkeligheden et under at jeg overhovedet evner at blive trængt op i et hjørne af hysterisk blodsukker og rumlende mave. Men det sker. Og når det sker, skal der noget i trynen pronto. Man kunne gå i byen efter et quick junk-fix. Men man kunne også gå på jagt grøntskuffen og hakke ting i stykker. Og med mindre man er umanerlig sløv med en kniv, går det hurtigere end at ringe efter en pizza. Salaten her blev til i en feberagtig, sultfremkaldt rus og spist stående. Faktisk nåede jeg at spise hele portionen før jeg kom i tanke om, at jeg har en madblog som også skal fodres… Der blev pligtskyldigt lavet en portion til, som kunne blive fotograferet og hvis ingredienser kunne blive skrevet ned. Og så blev den portion også spist.

rosenkålssalatRå rosenkålssalat med fennikel og æble
Opskriften er til 1 person

Grønt
1 håndfuld rosenkål
1/2 fennikel
1 æble af den sure slags (jeg brugte Cox Orange)

Dressing
Olivenolie
Citronsaft
Salt
Tørret chili

Befri rosenkålene for evt. gule blade og skær dem i skiver på ca. 1/2 cm. Kram kålen lidt med fingrene, så nogle af skiverne går i flager og andre forbliver hele. Skær fennikel og æble i ensartede tern. Pisk olivenolie, citronsaft og salt sammen og vend salaten med dressing. Knus en tørret chili eller to over (Madgrisen har importeret tørrede chilier fra Mellemøsten som virkelig ikke er for sjov. Tjek styrken før du ødelægger salaten med capsaicin-overload). Spis! Eller servér salaten til et godt stykke kød. Madgrisen tror den ville være ret fræk i en lammeburger eller lignende. Det må afprøves en dag hvor min verden ikke er ved at styrte i grus af sult.

Hvad er din hurtigste opskrift?

/Madgrisen

2 kommentar

  1. Astrid siger:

    En leverpostejmad. Hvorfor kommer du aldrig hjem til mig og laver mad???

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *