Den dovne madgris Den komfortable madgris Madgrisen i køkkenet

Misosuppe med ingefærpocheret kylling og kejserhatte

Madgrisen elsker smør. Og olivenolie. Og fløde. Og for at være helt ærlig: Det begynder at sætte sig på skinkerne, so to speak. Men alene tanken om slankeretter giver mig lyst til at spise to kilo chokolade og skælde ud på alle, der har frækheden alene at nævne ordet madlavningsfløde. Slankemad har aldrig været og bliver aldrig nogensinde Madgrisens kop te.

…Men dermed sagt kan man jo godt, bare engang imellem, spise lidt lettere, end man plejer – selv når man elsker bacon og ost. Denne misosuppe med kylling er alt, hvad jeg behøver i et måltid, selvom den er stort set fedtfri. Den er varmende og krydret og smækfyldt med gode sager og fyldig umami fra misoen og svampene. Miso er i sig selv et mirakuløst produkt – det er lavet af fermenterede sojabønner og giver en jordet, varm dybde til alle retter. Her bliver misoen kombineret med ingefær, lime og hvidløg. Suppen er en herlig vinterret og også god til store selskaber – du anretter simpelthen bare fyldet i skåle og hælder magisk, gylden væske over, og så er der serveret. Madgrisen kan ikke få nok af denne slags enkle, smukke retter. MISOSUPPE

Misosuppe med ingefærpocheret kylling og kejserhatte

Suppen mætter 2 personer

Ingefærpocheret kylling
2 kylllingebryster uden skind
En god chunk ingefær, ca. 25 g
Salt

Misosuppe
1 broccoli
4 forårsløg
100 g udon-nudler
100 g kejserhatte
En anelse olivenolie (hold nu op, jeg sagde stort set fedtfri)
2 fed hvidløg
1 spsk. reven ingefær
1-2 limes
3-4 spsk. hvid miso
1 liter kogende vand

Kom kyllingebrysterne i en gryde med grofthakket ingefær, salt og vand, der lige dækker. Bring forsigtigt herligheden i kog og pochér kylligen 10-15 minutter (afhængigt af brysternes størrelse – thøhø, gryntede teenage-Madgrisen). Tjek at kyllingen er akkurat gennemtilberedt; den må endelig ikke være tør. Lad kyllingen køle lidt og riv den i grove strimler. Pocheringen kan klares på forhånd. Opbevar kyllingen i pocheringsvæsken indtil brug, så den ikke tørrer ud.

Kog nudlerne en lille smule kortere end anvisningen på pakken foreskriver. Skyl og afdryp grøntsagerne. Del kejserhattene i mindre stykker og steg dem i lidt olivenolie på en varm pande. Riv ingefæren og snit hvidløgene fint. Kom ingefær og hvidløg ved svampene og steg yderligere et minut. Snit forårsløgene fint og del broccolien i bittesmå buketter. Kom broccoli, forårsløg, nudler, svampe og kylling i store serveringsskåle. Kog 1 liter vand op. Rør misopastaen ud i det kogende vand og hæld over suppefyldet. Giv misosuppen et godt skud limesaft, servér straks og mærk, hvor taknemmelig din krop bliver af det.

Hvordan bekæmper du influenza og mavedeller, uden at din mad bliver kedelig?

/Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *