Rødbedecarpaccio

Madgrisen er i virkeligheden ikke særlig glad for at give retter “fancy” navne. Kald nu bare en spade for en spade, en leverhakker for en leverhakker og lær at leve med, at navnet på skidne æg ikke klinger lige så godt, som retten smager. Og nej, veganer-typer, en bønnespirecreme farvet lyserød af paprika bliver aldrig til en “raw laksemousse”, bare fordi I giver den dét navn.

Og så har jeg alligevel valgt at kalde dette lille vidunder af vegetarforret for “rødbede-carpaccio” – fordi jeg simpelthen ikke synes, at det yder retten retfærdighed, hvis jeg kaldte den for en meget flad rødbedesalat (hvad den jo teknisk set er).

Her er alt, hvad man kan ønske sig af lækkerier. Tynde og knasende rødbeder, cremet og salt parmesan, sprøde og olielækre rugbrødschips og kongen af alle grøntsager: asparges, her i grillet udgave (ja, undskyld, hans højhed Gulerod, men sådan er det altså). Madgrisen serverer gerne salaten som show off-forret når jeg har vegetarer (eller kødædere, for den sags skyld) på besøg. Eller prøv den til frokost med godt brød til.

Rugbrødschipsene kan godt være lidt tricky at lave, så fortvivl ikke, hvis det bliver noget smulder første gang du prøver. Hvis du er en dovenlars, kan du selvfølgelig også bare købe dem færdige til en chokerende kilopris, fx hos Lagkagehuset. RØDBEDECARPACCIO

Rødbedecarpaccio med grillede asparges og rugbrødschips

3-4 små, fine rødbeder
1 lille bundt grønne asparges
Parmesan
God olivenolie
Citronsaft
Salt og sort peber

Rugbrødschips
Godt bagerrugbrød (ikke i skiver)
Olivenolie
Flagesalt

Skær rugbrødet i så tynde skiver, som du overhovedet kan finde ud af (Madgrisen kan dødogpine ikke finde ud af at skære dem tyndere end ca. 2 mm. Jeg ville egentlig gerne have dem tyndere, men de virker alligevel efter hensigten). Det gør ikke noget at nogle af stykkerne falder lidt fra hinanden. Steg rugbrødschipsene i rigeligt god olivenolie, så de bliver sprøde og lidt krøllede. Dryp dem af på køkkenrulle og giv dem godt med flagesalt.

Skrub rødbederne og skær dem helt tyndt på et mandolinjern. Læg dem på en fin tallerken og pensl eller dryp dem med lidt olivenolie og et par dråber citronsaft. Giv dem salt og peber og læg flere rødbedeskiver ovenpå med citronsaft, olivenolie, salt og peber mellem lagene. Knæk enderne af aspargesene og grill dem kort i lidt olivenolie. Fordel asparges over rødbederne og høvl godt med parmesan over. Anret salaten med rugbrødschips og dryp med olivenolie. Slut af med salt og peber og spis salaten med det samme med kold hvidvin og kærlighed til.

Hvad er din yndlingsforret i øjeblikket? Jomfruhummere eller fjordrejer er cheap shots, men jeg kan godt forstå det, hvis det er… 

/Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *