Site icon madgrisen.dk

SingleMåltidsKassen, dag 2: Asiatiske kødboller med spicy nudelsalat og miso

Madgrisen guffer sig fortsat gennem SingleMåltidsKassen fra Aarstiderne, som yours truly udvikler opskrifter til. Måltidskassens anden ret blev tiberedt og indtaget i går. Menuen stod på asiatiske kødboller med spicy nudelsalat og miso. Jeg har før omtalt the wonder that is misopasta, og det lille brev med lysebrun (selvom det bliver kaldt hvid) pasta, der var i kassen i denne uge, er virkelig en vinder. Det er svært at beskrive, hvad miso smager af. Det er ikke særlig flatterende at sige, at det smager af jord, men det er ikke desto mindre ikke helt galt. Miso giver en fyldig og afrundet dybde til alt, hvad det kommer i nærheden af. Og miso er i sandhed et magisk produkt at have i køkkenet – det kan nemlig bruges til stort set alting: Supper, dressinger, marinader, gryderetter… I denne omgang blev misopastaen rørt med citronsaft og salt til en dressing til nudelsalaten. Hvis man er til lowcarb og den slags fjollerier, kunne man sagtens have udeladt nudlerne og dyrket kulhydratfri frelse. Men Madgrisen elsker kulhydrater. Meget højt endda. Nedenfor ses ingredienserne, der skulle blive til nudelfest med kødboller (et løg har sneget sig udenfor kameraets rækkeviddde). Der var alt, alt for mange sesamfrø. Men sesamfrø kan jo heldigvis gemmes til andre sjove ting.INDHOLD

Det er i øvrigt en sjov og lidt uvant oplevelse for mig at lave mad efter en opskrift. Bevares, jeg benytter plenty of opskrifter, når jeg laver mad til daglig, men de bliver altid læst med den lidt bedrevidende tilgang, at jeg da sikkert kan finde på et tweak eller en variation, som gør den bedre. Nu er det så Madgrisen selv, der står bag opskrifterne… Så jeg må hellere holde mig til dem. Asiatiske kødboller med spicy nudelsalat og miso
1 person

1/3 pakke risnudler
½ bundt koriander
1 chili
125 g hakket oksekød
100 g sesamfrø
250 g gulerødder
100 g løg
½ agurk
1/3 citron
1 brev hvid misopasta
Olivenolie
Salt

Kog nudlerne al dente i saltet vand efter anvisning på pakken. Lad dem dryppe af. Skyl og afdryp grøntsagerne. Pluk bladene af korianderen. Hak chili og korianderstilke fint. Rør det hakkede kød med korianderstilke, lidt chili og salt. Form små kødboller af farsen og rul dem i sesamfrø. Steg kødbollerne gennemstegte og gyldne ved middel varme i lidt olie, ca. 8 minutter.

Snit gulerødder, agurk og løg i spinkle stave, gerne på et mandolinjern. Vend grøntsagerne med de afdryppede nudler. Pisk en dressing af finthakket chili, citronsaft, misopasta og lidt vand. Vend dressingen med nudelsalat og drys med koriander og sesamfrø. Servér straks.

Madgrisen blev glad og mere end mæt af måltidet. Nudelsalaten er en klassiker, som kan varieres gang på gang. Brug de grøntsager du har ved hånden (og har lyst til). Og smut så ud og køb en helvedes masse miso. Du vil ikke fortryde det. (Madgrisen sværger til denne).

SingleMåltidsKassen kan købes her.

/Madgrisen