Madgrisen har aldrig oplevet at blive tvunget til at spise noget. Og det tror jeg har haft indflydelse på, hvor meget jeg elsker mad. Jeg tror ikke på trusler og tvang og “Du skal spise tre kartofler per frikadelle” (nej, ven, jeg skal spise ligeså mange frikadeller som jeg vil, hverken flere eller færre). Jeg tror på at spise af lyst – og jeg tror på demokratiske måltider.
Vietnamesiske forårsruller er netop efter min mening et demokratisk måltid. Mere eller mindre kræsne eller eventyrlystne middagsgæster kan selv fylde deres rispapirrulle med lige det, som de har lyst til. Og så er det virkelig hyggeligt at lave mad ved bordet og med fingrene. Husk servietter og sammensæt din aftensmad, præcis som du vil have den.
Forårsruller
1 pakke færdigkøbte rispapirplader
Gulerødder
Grønne asparges
Rød peberfrugt
Forårsløg
Avocado
Frisk koriander
Rejer
6-8 kæmperejer pr. person
Olie
Limesaft
Knust hvidløg
Hoisin-sauce
Færdigkøbt hoisin-sauce
Soja
Limesaft
Forårsløg
Pil skallen af rejerne og fjern deres tarm. Marinér rejerne i limesaft, olie og knust hvidløg (eller hvad du ellers har lyst til – længe leve selvbestemmelsen!). Rør hoisin-sauce med soja, fintsnittet forårsløg og limesaft. Smag til og stil til side. Rens grøntsagerne og snit dem i fine, slanke stave. Anret dem på et fint fad. Steg rejerne kort og hidsigt i olie på en hed pande. Servér ingredienserne til forårsrullerne, så I selv kan sammensætte jeres ruller. Hav en skål med vand til hver person, som rispapirsrullerne kan dyppes i. Madgrisen fylder selvfølgelig det hele og gerne alt for meget i rullerne, så de bliver svære at lukke og umulige at spise. Det er selvfølgelig op til jer, om I vil prøve at begrænse jer lidt.
Hvad er din yndlings lav-selv-ret?
/Madgrisen