Broccolisalat med kartoffel, chili og creme de chevre

Madgrisen har haft denne ret på repertoiret i evigheder. Og jeg bliver ved med at vende tilbage til den – fordi den er så simpel og rar og gør så gode ting ved min vintertrætte krop (sig mig, var det ikke på tide med noget forår?). Det er comfort food, som man kan overskue selv med tømmermænd. Mere tilfredsstillende end grillbar-fritter, men med samme fedtede oomph. Gedecremen har stort set elimineret mit behov for mistænkelig, fugemasse-lignende salatmayonnaise (cremen er i øvrigt skøn også i andre retter – prøv den fx med en enkel spinat- eller grønkålssalat).

Salaten her har fylde og umami nok til at stå alene som ret, men kan selvfølgelig serveres til fx en kold rest af kød eller lidt røget mørbrad, hvis man er en gris (og det er man jo). Fungerer også formidabelt kold, så du kan sagtens lave en stor portion. Hvis du skal gemme den, så opbevar salat, dressing og creme hver for sig, ellers bliver dressingerne til noget skilt skidt. Til sommer kan bagekartoflerne erstattes af kogte, nye kartofler (Madgrisen gider kun beskæftige sig med kogte kartofler, hvis de er nyopgravede) og broccolien kan blancheres kort. Så sparer du ovntiden – men lov mig, at du ikke koger grøntsagerne i smadder. De har fortjent bedre end det.

Kartoffel-broccolisalat

Broccolisalat med kartoffel, chili og creme de chevre

Grønt
600 g bagekartofler
1 broccoli
Salt og peber
Olivenolie

Chilidressing
Citronsaft
Din yndlings-chilisauce (min er Scriracha. Obviously)

Creme af gedeost
1 bæger gedeost, flødeost-typen
Lidt fløde
Lidt kærnemælk
Salt og peber

Skrub kartoflerne og rens broccolien. Skær kartoflerne i grove stykker og del broccolien i buketter. Skræl stokken og skær den i mindre tern. Vend kartoflerne med olivenolie, salt og peber og bag dem knap møre i en 200 grader varm ovn. Det tager vel 20 minutters penge. Kartoflerne må gerne få godt brunede og sprøde kanter. Fordel broccoli ud over kartoflerne og bag videre til broccolien er næsten mør og let brun.

Pisk citronsaft og chilisauce sammen. Rør gedeost, fløde og kærnemælk lind og krydr med salt og peber. Servér den varme salat med dryp af chilidressing og creme på toppen.

Hvilken ret vender du tilbage til igen og igen?

/Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *