Site icon madgrisen.dk

Quinoasalat med romanesco og brændt lime

Madgrisen elsker romanescokål. Den ligner noget fra det ydre rum med sin panggrønne farve og fraktallignende buketter. Men den smager tæskegodt! Som en mild, saftig, sprød broccoli. Jeg elsker den mest, når den ikke har fået for meget varme og i øvrigt får den opmærksomhed, den fortjener.

Her røg yndlingskålen i en enkel quinoasalat med brændt lime. Quinoa er et vidunderkorn fra Sydamerika, som har en sjov, lidt bouncy konsistens. Brændt lime er blevet en favorit i Madgrisens dressinger. Limen skifter karakter, når den får varme, og bliver sødmefuld, fedtet og lækker. Madgrisen har skumle planer om at bage brændte limies og bruge saften i drinks. Det hører I utvivlsomt mere om til sommer. Indtil da kan I nyde den brændte limesaft over salaten her.

Quinoasalat med romanesco og brændt lime

Et par håndfulde quinoa (jeg brugte en blandig af hvid og rød quinoa)
Salt
1/2 romanescokål
1-2 forårsløg
1 lime
Olivenolie
Salt og peber

Skyl quinoa’en og sæt den over at koge i frisk vand (2 dele vand til 1 del quinoa). Kog quinoa’en ved middelsvag varme ca. 15 minutter og lad den hvile lidt. Dræn evt. overskydende vand fra og smag til med salt.

Del imens romanesco’en i mindre buketter og skær limen i både. Varm en grillpande godt op og grill romanesco og lime, så romanesco’en bliver knapt mør og limebådene får fine, brændte striber. Snit forårsløgene i tynde skiver og vend quinoa, forårsløg og romanesco sammen. Pres saften af de grillede limebåde over salaten og vend også dem i (gem én til pynt if you’re feeling fancy). Dryp olivenolie over og krydr med salt og peber. Servér din quinoasalat som den er – lun eller kold – eller til kød. Salaten kunne sikkert også gøre sig godt på et frokostbord eller i en madpakke. Madgrisen gik old school og spiste frikadeller til (opskrift kommer snart).

Hvad er din yndlingskål?

/Madgrisen