Den dovne madgris Den hurtige madgris Madgrisen i køkkenet

Ristede kikærter

Madgrisen er stor fan af pre-dinner snacks. Og nej, jeg ødelægger ikke min appetit ved at kværne en hel skål nødder før aftensmaden. Jeg opvarmer min appetit. Sender mine smagsløg til udstrækning, om man vil… Let’s face it; det er længe siden du har spist frokost. Du skal startes blidt op igen, før du går i gang med middagen.

I kategorien “mums, salt, knasende, spicy” er der mange flere udfoldelsesmuligheder end at hælde peanuts i en skål. Sojaristede mandler er en gammel yndling, som jeg snart må dele med jer. Da jeg forleden fik middagsgæster, havde jeg til gengæld lyst til at prøve noget nyt. Jeg endte med at lave ristede kikærter, som fik godt spark af en krydderblanding af sennepsfrø, cayennepeber, spidskommen og sort peber. De indeholder hverken lige så meget salt eller fedt som mange færdiglavede snacks (hej, flæskesvær), men er fuldt ud tilfredsstillende for slunkne smagsløg og en udhungret mavesæk. Behøver jeg sige, at de også fungerer smukt som cocktail-snacks? Ristede kikærterRistede kikærter

200 g tørrede kikærter, udblødt i vand natten over
1 tsk. sorte peberkorn
1 tsk. sennepsfrø
1/2 tsk. cayennepeber
1 tsk. hel spidskommen
Olivenolie
Salt

Hæld vandet fra de udblødte kikærter og tør dem godt af med køkkenrulle. Rist spidskommen og sennepsfrø på en tør, varm pande, til de dufter. Stød spidskommen, sennepsfrø og peberkorn i en morter og bland cayennepeber i. Bred kikærterne ud på en bageplade med bagepapir, så de ligger i ét lag. Dryp olivenolie over og vend rundt, så alle kikærter er dækket af olie. Drys krydderiblandingen over kikærterne og vend rundt igen, så krydderierne fordeler sig. Sæt bagepladen i en 200 grader varm ovn og rist kikærterne 20-30 minutter. Vend rundt i kikærterne undervejs og hold øje med, at de ikke brænder på. Kikærterne er færdige, når de er lysebrune og sprøde. Servér kikærterne lune med et drys salt – til cocktails eller øl og som før-middags-snack – eller bare fordi du har lyst.

Hvad er din bedste opskrift på snacks?

/Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *