Risottofrikadeller til en ramt søndag

Madgrisen har tømmermænd nogle gange. Onde tunger vil mene, at det faktisk er ret tit. Og når jeg har tømmermænd, er der ét key word, som står over dem alle. Et ord, som indkapsler alt, hvad min dansetrætte, festplagede krop har brug for. Ordet er stegeskorpe.

Om stegeskorpen omkranser pommes fritter, kyllingenuggets eller quesadillas er sådan set underordnet. Men konceptet, at et sprødt ydre omfavner et cremet indre, er et vigtigt aspekt af mine overlevelseschancer stort set hver weekend. I denne omgang blev stegeskorpen til ved at stege en rest af risotto som frikadeller. Parmesanosten giver en sprødhed til dellerne, som spiller meget smukt sammen med det bløde hjerte (yes, I went there) af smør og ris. Madgrisen spiste flere risottofrikadeller, end jeg vil være ved. Og der er ingen tvivl om, at uden dem ville jeg ikke have overlevet søndagen. RisottofrikadellerRisottofrikadeller (verdens korteste opskrift)

En rest risotto (for eksempel af forårsrisotto, som du kan finde opskrift på her)
Salt og peber
Olivenolie

Form den kolde risotto til deller med en spiseske og hånden. Varm lidt olie op i en pande og steg frikadellerne gennemvarme og sprøde. Spis de lune risottofrikadeller med aïoli og til dårligt tv.

Hvordan overlever du en ramt søndag?

/Madgrisen

En kommentar

  1. Lone Strand Andersen siger:

    Det her skal forblive mellem os, for ellers…..;-) Enhver form for stegte kartofler serveret med feta, oliven & ketchup…..Ja, hvad skal man sige1 Shame on you – men nu er vi da i det mindste to, der kender bekendelsens kunst;)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *