Site icon madgrisen.dk

Syndig chokoladekage med Snickers

Madgrisen kom vist til at spille rimelig hellig forleden og i dette indlæg proklamere, at jeg da i hvert fald ikke var en dessertgris. Det er måske ikke helt sandt. Jeg kan faktisk ret godt lide desserter, men jeg får ikke lavet dem så ofte. Måske fordi desserter ofte kræver præcision og mådehold under tilberedning – hvorimod Madgrisens kendetegn vel nærmest er det modsatte: Madlavning på gefühl og en “more is more”-tilgang til hvad, der kommer i gryderne.

Til tider trodser jeg dog mine instinkter og går i det søde køkken. Og jeg fortryder det aldrig – specielt ikke, når jeg så lader “more is more”-tilgangen til mad komme til udtryk i smør- og chokolademængderne, jeg tillader mig at komme i kagerne.

Denne kage er lavet efter brownie-princip og altså sejere i midten og sprødere i kanterne end en klassisk chokoladekage. Den indeholder meget smør og næsten intet mel og udgør derfor en proper mundfuld. Madgrisen anbefaler at servere kagen kold og i moderate mængder, så den ikke bliver for overvældende. Syndig chokoladekage med Snickers

250 g smør
500 g mørk chokolade (så god som du har mod på at ofre)
3-4 æg
1 vaniljestang
2 dl hvedemel, ca. 110 g
3 dl sukker, ca. 250 g
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 store Snickers-barer (kan udelades… Men hvorfor i alverden ville du gøre det?)

Smæk Snickers-barerne i fryseren, så er de nemmere at arbejde med. Hak chokoladen sådan mediumfint. Gem ca. en tredjedel til fyld. Smelt smør og resten af chokoladen sammen i et vandbad (pas på, at der ikke kommer noget damp i blandingen – skålen skal altså være tætsluttende over gryden med vand). Lad chokoladesmørret køle lidt af. Rør æg, sukker og vaniljekorn sammen i en stor skål og bland en skefuld eller to af chokoladesmørret i. Rør det godt sammen og tilsæt resten af chokoladesmørret. Stil skålen til side. Bland 1 dl hvedemel, bagepulver og salt sammen og rør i chokolade-æggeblandingen. Tag Snickers-barerne ud af fryseren og skær dem i små tern med en savtakket kniv. Bland Snickers-tern, resten af den hakkede chokolade og den resterende 1 dl hvedemel sammen og vend det i dejen.

Forvarm ovnen på 175 grader (varmluft). Smør en springform med smør og drys den efterfølgende med mel. Bank overskydende mel fra og hæld dejen i springformen. Bank formen et par gange mod bordet for at slå evt. luftbobler ud af dejen. Bag kagen midt i ovnen i 50-60 minutter. Den skal have fin skorpe, men stadig føles snasket i midten. Lad kagen køle af (den falder sammen; det er meningen) og servér den til søde slikmunde, som ikke er fedtforskrækkede. Kagen holder sig et par dage på køl.

Hvad er din syndigste chokoladeopskrift?

/Madgrisen