Den dovne madgris Den hurtige madgris Den komfortable madgris Madgrisen i køkkenet

Franskbrødsmadder med gedeost og honning

Madgrisen er lige så glad for ikke-opskrifter, som jeg er for opskrifter. Med ikke-opskrifter mener jeg fremgangsmåder eller smagssammensætninger, der i virkeligheden er for enkle til at blive karakteriseret som en egentlig opskrift, men som stadig bare virker. Don’t fix it if it ain’t broken – der er ingen grund til at overkomplicere herlige retter, der kan stå distancen i al deres enkelhed.

Disse madder spiser jeg ofte, når jeg ikke har tid til at stå i køkkenet længe. De fungerer på alle tidspunkter af døgnet og hele året rundt. Ingredienserne er enkle, men de spiller virkelig lækkert sammen og afbalancerer hinanden smukt. Brødet er sprødt og giver knas, honningen er sød og varm i smagen, gedeosten er cremet og kølig, og peberet giver det sidste spark, som madderne har brug for. For Madgrisen er de et absolut favoritmåltid, hvor enkelt det så end er.GEDEOSTEMADFranskbrødsmadder med gedeost og honning

Et par skiver solidt surdejsbrød
Honning (gerne lyng- eller blomsterhonning)
Et par klumper gedeost i olie (jeg er glad for Tebstrups)
Masser af peber (og jeg mener masser af peber!)

Rist brødet forholdsvis hårdt på en grillpande eller brødrister. Smør et tyndt lag honning på brødt og fordel et rustikt lag gedeost over honningen. Giv madderne rigeligt (!) med peber og spis dem, mens brødet stadig er varmt og gedeosten stadig er kold – til morgenmad, natmad eller som yndlingstilbehør til en enkel salat.

Hvad er din yndlings-ikke-opskrift?

/Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *