Den komfortable madgris Madgrisen i køkkenet

Crouton-panzanella med to slags brød og marinerede løg

Madgrisen elsker brød. Undskyld, palæo-typer og gluten-forbandere, men tillad mig at afsløre en offentlig hemmelighed: Brød smager sindssygt godt. Jeg er vild med alle slags brød. Hele dagen kan være ødelagt, hvis jeg glemmer at få en rosinbolle med i toget på vej til arbejde (mine smagsløg er som en fem-årigs før klokke otte om morgenen), og smørristet rugbrød med en skive ost er en all-time favorit, når det kommer til hurtige snacks.

Derfor elsker jeg også den traditionelle, italienske brødsalat panzanella. Det eneste jeg har imod den er faktisk, hvordan de fleste udgaver af den laves på daggamle brødtern med den idé, at brødternene så kan suge dressingen til sig. Ved I, hvad daggamle, dressingmættede brødtern er? Soggy. Og det kan Madgrisen ikke lide.

I denne version er brødternene byttet ud med croutoner af både mørkt og lyst brød, og løgene har fået lov til at marinere lidt i lys eddike. Den skal serveres med det samme, for at croutonerne bevarer deres sprødhed.Panzanella

Crouton-panzanella med to slags brød og marinerede løg
Opskriften er til 2 personer

2 tykke skiver godt, kraftigt rugbrød
2-3 tykke skiver groft, kraftigt brød (jeg brugte en grovbolle fra det lokale yndlings-bageri)
Rigeligt olivenolie
En håndfuld cherrytomater
1/2 agurk
Friskplukket basilikum
Lys eddike
Salt og peber

Marinerede løg
3-4 skalotteløg
Lidt lys eddike
Salt

Pil skalotteløgene og skær dem i helt tynde skiver. Kom dem i en skål med eddike og salt og lad dem trække 5-10 minutter. Vrid væsken fra dem ved anretning.

Skær de to slags brød i grove tern på ca. 3x3x3 cm. Steg croutonerne i rigeligt olie ved middel varme, til de er gyldne og sprøde på alle sider. Drys med salt og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Skyl og afdryp tomater, agurk og basilikum. Flæk agurken, befri den for kerner og skær den i halvmåner. Skær tomaterne i kvarte. Anret salaten med marinerede skalotteløg, brødcroutoner, agurk, tomat og basilikum på toppen. Giv den salt og peber og dryp lidt lys eddike over. Servér straks. Salaten er en formidabel frokost i sig selv, men kan serveres til mange slags kød. Madgrisen tænker en mellemøstlig frikadelle eller måske bare lidt røget skinke.

Hvordan bruger du helst brød i køkkenet?

/Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *