Den dovne madgris Den komfortable madgris Madgrisen i byen

Rösti med nordisk tzatziki og røget makrel

Madgrisen elsker røg i maden. Stik mig et bål jeg kan bage snobrød over eller en grill jeg kan smide bøffer på, og jeg er en lykkelig pige. Røg i maden smager herligt, og røget makrel er absolut ingen undtagelse. Jeg har desværre ikke udstyr til hjemmerygning (selvom jeg har ladet mig fortælle, at man kan ryge fisk i en Weber… som jeg så heller ikke ejer), så den røgede makrel her kommer fra min fiskehandler, som jeg elsker upassende højt. Den fik selskab på tallerkenen af en smuk og smørristet rösti og en enkel, cremet nordisk tzatziki (som også var røget! Længe leve rygeosten, én af det danske køkkens fremmeste opfindelser). Madgrisen guffede lykkeligt røg i sig og duftede af et grillbål ud af munden bagefter (men det er jo heldigvis ikke mit, men mine omgivelsers problem). MAKRELLERRösti med nordisk tzatziki og røget makrel

1 røget makrelfilet fra din yndlingsfiskehandler
1 bagekartoffel
1 spsk. mel
Salt og peber
Olivenolie og smør til stegning
1 citron

Nordisk tzatziki
1 agurk
1/2 bæger rygeost (den bedste du kan finde)
Lidt creme fraiche
Masser af purløg
Salt og peber

Flæk agurken på langs og skær den i så tynde halvmåner, som dit mandolinjern tillader det (riv agurken, hvis du ikke ejer et mandolinjern. Og anskaf dig så et mandolinjern). Kom agurkeskiverne i en sigte, kom rigeligt groft salt på og lad agurkerne dryppe af et kvarters tid.

Riv kartoflen groft og vrid væden godt ud af kartoffelmassen med et rent viskestykke. Vend kartoffelmassen med mel, salt og peber og form den til en fin, lille rösti (jeg kan hverken lide mine for store eller for tykke). Rist röstien ved middelsvag varme i smør og olie, til den er gylden og sprød udenpå og gennemvarm og mør indeni.

Pluk lidt af makrelkødet op og dryp det med citronsaft.

Skyl saltet af agurkerne og vrid grundigt væsken ud af dem. Vend de afdryppede agurkeskiver med rygeost, creme fraiche, salt, peber og masser af klippet purløg. Anret tzatziki’en oven på röstien og servér straks til den røgede makrel. Madgrisen er overbevist om, at denne ret kan overbevise både fiske- og røgskeptikere om både fisks og røgs fortræffeligheder. Jeg gad i hvert fald godt spise sådan resten af sommeren.

Hvordan spiser du helst din røgede makrel?

/Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *