Site icon madgrisen.dk

Klassisk guacamole

Madgrisen har et par gange før skrevet om sin kærlighed til dips og sovser. Behøver jeg egentlig at forklare hvorfor? Hvis du tvivler på eksistensberettigelsen af sovs på din tallerken, er du måske havnet på den forkerte blog. Ja, det koster ekstra penge. Ja, det koster ekstra tid. Ja, det koster ekstra kalorier. Men målt i livskvalitet og madglæde er sovserne så sandelig det værd.

Denne guacamole er ret klassisk og bliver rørt på avocado, løg, tomater, koriander, salt, peber og limesaft. Jeg laver altid min guacamole i en morter, for så bestemmer jeg selv, hvordan konsistensen af de enkelte råvarer skal være – jeg kan bedst lide løgene helt findelt, men avocadoen og tomaterne grovere hakket. Servér guacamolen i morteren. Så blæser snacken i hvert fald heller ikke væk. Klassisk guacamole

1 stor eller 2 små modne avocadoer
En lille håndfuld cherrytomater
1 lille løg
1 lille chili, ikke for stærk
En håndfuld korianderblade
Salt og peber
Limesaft

Hak løget fint og kom løgternene i morteren. Stød løgene til en fin puré. Skær tomaterne i både og avocadoen i tern. Kom avocado og tomater i morteren og stød dem let. Vend guacamolen sammen og smag til med finthakket chili, salt, peber og limesaft. Giv den godt med hakket koriander og servér guacamolen med det samme til lige det, du har mest lyst til. Madgrisen elsker den højest til spicy, grillet svin eller creme til en vegetarisk quesadilla.

Hvis du ønsker dig en anden slags guacamole end den klassiske og mere chunky slags, kan du lave en finere guacamole uden tomater, som de har for vane at servere den i Colombia. Finddel guacamolen (uden tomater) i morteren eller i en blender. Tilsæt evt. lidt vand, til du får en tyk, ensartet sovs, som kan hældes over fx et stykke grillet kød – eller brug guacamolesovsen som dressing i en klassisk grøn salat.

Hvordan spiser du helst den eviggrønne yndlingssovs?

/Madgrisen