Madgrisen har engang, ligesom alle andre unge piger, arbejdet på en café. Og som alle andre caféer havde denne et bud på den snart til-døde-tærskede caféburger – komplet med tvivlsomme pommes frites og den samme selvdøde sesambolle som alle de andre joints i København. Men hvad denne café også havde var en kok, der hed Paul. Og Paul tog p-maden alvorligt. Det betød blandt andet, at han altid pimpede min burger med sin hjemmelavede barbequesauce – og dén sauce reddede den triste burger fra glemsomhedens afgrund gang på gang. Madgrisen har desværre ingen vægtangivelser, ’cause that’s not how Paul worked. Smag dig frem og elsk saucen på din bøf, til dine nuggets og på dine ribs. Jeg druknede en håndfuld kyllingevinger i saucen, før de røg i ovnen – og da de kom ud af ovnen igen. Det kan godt være, at Madgrisens begreb om ‘finger food’ er en del bredere end almindelige menneskers… Men det her kan vi vel alle blive enige om er værd at putte fingrene i munden for. Paul’s barbequesauce
Løg
Gulerødder
Bladselleri
Olie til stegning
Sukker
Chili
Rødvin
Whiskey (Paul svor til Jack D., så det gør Madgrisen også)
Soja
Ketchup (din yndlings-, I’m a Heinz kinda girl)
Lidt majsstivelse
Hak grøntsagerne fint og sautér dem i olie med sukker. Pas på, at sukkeret ikke brænder på. Hæld rødvin og whiskey på (brug lidt mere rødvin end whiskey). Lad saucen småkoge til alkoholen er fordampet og saucen er kogt lidt ind. Si saucen og kom den tilbage i gryden. Tilsæt majsstivelse og lad saucen koge yderligere 2-3 minutter. Afkøl let og rør soja og ketchup i. Smag til – saucen skal være sød og stærk – jeg kan lide, at min barbequesauce bider fra sig (men det burde ikke komme som nogen overraskelse). Saucen holder sig dårligt (både fordi den bliver kedelig af at hvile, men også fordi den altid bliver spist), så vær endelig ikke beskeden med saucen… Det gælder i øvrigt for alle saucer og er vel på det nærmeste Madgrisens livsfilosofi.
Hvilken sauce kan for dig redde selv det kedeligste måltid?
/Madgrisen
[…] har et par gange før skrevet om sin kærlighed til dips og sovser. Behøver jeg egentlig at forklare hvorfor? Hvis […]