Sojamandler

Madgrisen er i dén grad en saltgris. Selvom tidligere indlæg måske har betvivlet det, er og bliver jeg en sucker for hvinende salte og afhængighedsskabende snacks.

Sojamandler er umiddelbart så simple at lave, at deres fremgangsmåde knapt kan karakteriseres som en opskrift. Men det behøver jo ikke være nogen dårlig ting! Nogle vælger at smutte mandlerne først, men det har Madgrisen ærlig talt ikke tid til. De smager stadig skønt med skal på – sojaens runde og dybe saltsmag spiller rigtig fint sammen med mandlernes umiddelbare fedme. Madgrisen spiser disse til cocktails, før middagen eller for at holde styr på blodsukkeret på vej hjem fra arbejde (var der nogen, som sagde ulvetime?). SojamandlerSojamandler

En håndfuld mandler af god kvalitet
Godt og vel 1/2 dl soja

Rist mandlerne på en tør, varm pande, til de dufter. Hæld soja på og lad det koge op. Sørg for, at alle mandlerne er dækket jævnt af soja. Lad sojaen koge helt tør – det ligner noget fedtet snask, men det er meningen. Lad mandlerne køle af og opbevar dem i en lufttæt boks, hvis du altså kan holde fingerne fra dem så længe, at de skal gemmes. Madgrisen tænker at de kunne være frække at variere med lidt chili, og jeg er også blevet anbefalet at prøve dem med hvidløgspulver. Variationerne må testkøres snarest.

Hvad spiser du for at holde den lille sult nede?

/Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *