Den komfortable madgris Madgrisen i køkkenet SingleMåltidsGrisen

SingleMåltidsKassen, dag 3: Onepot med hønsekød og frisk tomatsalsa

Madgrisen har guffet sig igennem SingleMåltidsKassen fra Aarstiderne den sidste uge. Det er Madgrisen selv, som står for opskrifterne, og derfor har kassens første uge, og de måltider den har indeholdt, været en speciel og dejlig oplevelse for mig. Jeg er ikke vant til at lave mad efter opskrift. Og jeg er bestemt ikke vant til at lave måltider, hvis indhold er bestemt på forhånd. Men det er lidt konceptet ved måltidskasser, så jeg har måttet indrette mig. Heldigvis har jeg været stor fan af alle retterne (thank fucking God, ellers var jeg da først rigtig i problemer), så alt i alt er jeg rigtig glad for debutugen. Og for de fine kommentarer (tak for dem).

Tredje- og sidstedagen i måltidskassen bød på onepot med hønsekød, bønner og frisk tomatsalsa. I modsætning til de andre dage lavede jeg her en lille ændring i måltidets sammensætning; jeg kan nemlig ikke tåle bønner og undlod derfor at komme dem i retten. Hvis bønner ikke fungerer som kryptonit på dig, synes jeg dog, at du skal komme dem i. Bønner smager jo herregodt – og Madgrisen savner dem ofte. INDHOLDRetten skulle bestå af en enkeltgrydemiddag med hønsekød, gulerødder, tomatkolonial og skøn, spicy FajitaMix, der smager af Mexico og er stærkt som ind i helvede. Ovenpå kom en frisk tomatsalsa af cherrytomater, citronsaft, løg og koriander.

Det er vigtigt for mig, at retterne i SingleMåltidsKassen er til at overskue – på flere måder. De skal ikke tage otte timer at lave, og de skal ikke generere et halvt køkkenbord fyldt med opvask. Derfor er en onepot også en god måde at få lavet lækker og komfortabel mad uden at hele grydearsenalet bliver grisset til. Samtidig giver den lille krukke med krydderimix mulighed for at skrue seriøst op for smagen i retten uden at den skal putre i flere timer. Det er hurtig mad med smæk på smagen, og det er lige efter Madgrisens hjerte.

JAOnepot med hønsekød og frisk tomatsalsa

½-1 pakke hønsebryst à 170 g
250 g gulerødder
100 g løg
1 bakke cherrytomater
½ bundt koriander
1 bæger FajitaKrydderiMix
1/3 citron
½-1 glas flåede tomater
Evt. ½ pakke kidneybønner
Olivenolie
Salt

Dup hønsekødet tørt, skær det i mindre stykker og drys det med lidt salt. Brun kødet godt af i lidt olivenolie i en varm gryde. Tag kødet op af gryden. Skyl og afdryp gulerødder, løg, tomater og koriander. Pluk korianderen. Skær gulerødderne i tern sautér dem i gryden, uden at det tager særlig farve. Drys med lidt FajitaMix og lad det stege, til det dufter. Kom kødet tilbage i gryden, hæld flåede tomater på og lad retten putre, til retten har samlet sig og hønsekødet er mørt.

Tag evt. bønnerne ud af pakken. Skyl og afdryp bønnerne og kom dem i gryden. Lad bønnerne varme igennem og smag til med citronsaft og evt. FajitaMix.

Snit løg fint og skær tomaterne i tern. Vend tomater og løg sammen og smag til med olivenolie, citronsaft, salt og koriander. Anret onepotten i en dyb tallerken og servér med frisk tomatsalsa ovenpå.

Madgrisen guffede sig glad igennem onepotten, men savnede noget til at suge saucen op med. Bønner ville have været fabelagtigt. Spis fladbrød eller måske en bagt kartoffel til, hvis du undlader dem. Og smag forsigtigt til med FajitaMix; den er herlig, men seriøst spicy.

SingleMåltidsKassen kan købes her.

/Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *