Hjemmelavet nutella

Madgrisens husker ikke et lykkeligere øjeblik i sit liv end dét, hvor jeg for første gang smagte hjemmelavet nutella. Alle halvhellige forestillinger jeg havde om at jeg i hvert fald ikke spiste sødt pålæg, eller at jeg i hvert fald hellere ville have en pølsemad, eller at jeg i hvert fald ikke kunne spise fire nutellamadder i træk, blev gjort til skamme. Hjemmelavet nutella er én af de (mange, mange) madvarer, hvor forskellen mellem præfabrikeret og hjemmegjort virkelig træder frem. Og det er ikke mærkeligt, hvis man samler mod til sig og får kigget på de to varianters ingredienslister. Hvor den færdigkøbte version primært er lavet på sukker, palmeolie og kakao, er den hjemmelavede udgave et polygamt, men kærlighedsfyldt ægteskab mellem tre af de smukkeste ingredienser i verden: Chokolade, smør og piskefløde. For Madgrisen er valget mellem de to slags nutella ikke svært.

I denne omgang blev nutellaen lavet på både lys og mørk chokolade, og jeg vendte en røvfuld hakkede, ristede hasselnødder i til sidst (nødder indeholder masser af sundt fedt, skal vi huske på). Du kan selvfølgelig vælge at bruge en enkelt slags chokolade elller udelade nødderne. Madgrisen er komplet ligeglad, for Madgrisen har munden fuld af nutella og kan ikke tage sig af dig lige nu. NutellaHjemmelavet nutella

100 g lys chokolade af god kvalitet
100 g mørk chokolade af god kvalitet
2 dl piskefløde
75 g smør
En knivspids salt
En god håndfuld hasselnødder

Rist hasselnødderne på en tør, varm pande, til de dufter og er blevet gyldne. Lad dem køle lidt. Gnid skallerne af med håndfladerne og hak dem groft. Hak de to slags chokolade og kom dem i en skål. Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og hæld over chokoladen. Pisk, til chokoladen er smeltet og cremen er ensartet. Skær smørret i tern og pisk det i cremen, til den er fin og blank. Smag til med salt og vend hakkede hasselnødder i. Kom cremen på skoldede glas og opbevar den på køl. Madgrisen spiser nutellaen på rugbrød, på knækbrød, på nybagte boller… Og en gang imellem med ske (smid skeen i fryseren i 10 minutter, så er der sommersnack). Don’t judge me!

Når det kommer til sødt pålæg: Er du mest til frugt eller chokolade?

/Madgrisen

2 kommentar

  1. Nøj hvor syndigt og hvor lækkert! Og det er helt sikkert sundt når der jo ikke er alle de tilsætningsstoffer i. Er slet ikke bekymret over manglen på konserveringsmidler, for det kommer jo ikke til at få lov til at stå længe.
    Hakkede nødder eller kørt til mel på foodprocessor?
    Er vild med din skrivestil, fedt at følge med!

    • Madgrisen siger:

      Hej Kristina! Nutellaen holder ikke længe, nej, men det er mest fordi, at den bliver spist :-) Brug en ren kniv, hver gang du tager af glasset, så burde du undgå mug-ballade.

      Hakkede vs. malede nødder er en smagssag – malede nødder giver en fyldigere nutella, men jeg kan godt lide lidt groft crunch. Du kan evt. bruge halvt hakkede nødder og halvt malede nødder, så får du the best of both worlds!

      Og TAK for de pæne ord; dem er jeg glad for!

      /Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *