Grøntsager i tempuradej

Madgrisen har en ubehjælpelig svaghed for alt, som er fritteret. Det er fedtet, salt og svinsk. Det er alt, hvad jeg elsker ved mad.

Friturestegt mad er i sin natur ikke helsekost. Men hvis du selv fritterer dit junk i kvalitetsolie og ved den rigtige temperatur, bilder jeg mig selv ind, at man scorer flere sundhedspoint end ved at købe pommes hos din lokale grillpusher. Det er stadig ikke mad, man kan tåle at spise hver dag – men what the hell. Det smager jo skønt. Jeg lavede disse tempurastegte grøntsager som ølsnacks – i dobbelt forstand: De både indeholder og smager fabelagtigt til øl. Giv dem godt med salt og citron, og du er praktisk talt hensat til en fedtet pub.

TempuradejGrøntsager i tempuradej

1/2 broccoli
1 rød peberfrugt
1 pose sugersnap-ærter
Flagesalt
Citron
Rigeligt olie til stegning – jeg brugte solsikkeolie

Tempuradej
1 dåse øl
Ca. 3 dl hvedemel
1 spsk. bagepulver
Salt og peber
1 drys karry
1 drys cayennepeber

Rens grøntsagerne, tør dem grundigt af og skær dem i passende stykker. Bland mel, bagepulver, salt, peber, karry og cayennepeber sammen og rør dejen lind med øl. Det skal være en forholdsvis tynd tempuradej. Varm olien godt op i en gryde; den skal syde rundt om spidsen af en tandstik. Dyp grøntsagerne i dej og steg tempuragrøntsagerne i den varme olie. Pas på med at stege for mange ad gangen, så bliver olien for kold og man mister den vidunderlige stegeskorpe. Dryp grøntsagerne af på køkkenrulle, drys med flagesalt og dryp med citron. Servér tempuragrøntsagerne rygende varme med en kold øl. Madgrisen kunne selvfølgelig ikke styre sine chilitilbøjeligheder og dryppede sriracha i uanstændige mængder ovenpå. Det kan man jo lade være med, hvis man er pernitten med sine smagsløg…

Hvad er din bedste ølsnack?

/Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *