Den dovne madgris Den hurtige madgris Den komfortable madgris Madgrisen i køkkenet

Koteletter med salvie

Madgrisen er en lille ivrig kannibal, når det kommer til svin. Medister, bacon, flæskesteg… Nom nom nom. Jeg spiser svin til hverdag og fest, men kun når jeg har råd til at købe kvalitetskød fra sunde, økologiske øffere, som har levet et godt liv og fået lov til at grynte glade rundt på en mark.

En af mine yndlingsudskæringer er og bliver koteletter af gris. En svinekotelet smager guddommeligt, den kan tilberedes på tusindvis af måder, og den er dejlig nem at have med at gøre. Lad være med at stege den helt i smadder og lad den hvile efter stegning – så kan det næsten ikke gå galt. En svinekotelet kan krydres med inspiration fra det nordiske, mexikanske, asiatiske, sydeuropæiske og mellemøstlige køkken. Da jeg forleden havde en veninde til middag, valgte jeg dog en helt enkel servering og gav svinekoteletterne salt, peber og et par blade salvie. Det er simpelt, jordnært og smager rørende godt – det er mad, som Madgrisen bedst kan lide den. Svinekoteletter med salvieKoteletter med salvie

2 økologiske svinekoteletter
Salvieblade
Salt og peber
Olie til stegning

Dup svinekoteletterne tørre og drys dem med lidt salt. Vælg 3-4 flotte salvieblade til hver kotelet. Tør bladene godt af og pres dem godt ned i kødet. Varm en pande op med lidt olie og steg koteletterne 3-4 minutter på hver side. Lad dem hvile 4-5 minutter efter stegning og servér det smukke, enkle stykke kød med det samme. Madgrisens yndlingstilbehør til svinekoteletter inkluderer (men begrænser sig ikke til) risotto, Pommes Anna, nykogte kartofler om sommeren eller en cremet spinatsauté.

Hvad er din yndlingsret med gris?

/Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *