Madgrisen elsker mange ting på sin tallerken. Dels fordi det betyder, at der er meget mad på tallerkenen, og dels fordi det giver farver, strukturer og variation til din aftensmad. Og når nu vi er ærlige, nyder jeg også hvordan det kan give ekstra points på værtinde-kontoen at servere mange forskellige elementer til sine middagsgæster. De behøver jo ikke at vide, hvor simpelt og hurtigt det er at bakse de fleste af dem sammen.
Denne salsa blev til netop fordi jeg skulle have gæster på besøg og manglede noget frugtigt og farverigt på menuen. Men jeg er sikker på, at jeg kommer til at lave den igen – for eksempel til sommerens grilludflugter til Bryggen (hold nu fast, Madgrisen glæder sig til det bliver sommer). Den smager lige så godt, som den er smuk. Jeg serverede en betagende svinekotelet til, og det smagte fabelagtigt. Rødbedesalsa med granatæble
Tilbehør til 2 personer
2-4 rødbeder (jeg brugte 4 små, fine rødbeder)
1 granatæble
1 løg
Olivenolie
Lys eddike
Flydende honning
Salt og peber
Skrub rødbederne og kog dem i letsaltet vand ca. 15 minutter (hvilket selvfølgelig er afhængigt af størrelsen. De skal være lige akkurat møre). Lad rødbederne køle lidt af og skær top og bund af dem. Smut skallen af med fingrene og skær rødbederne i små tern. Flæk granatæblet og bank kernerne ud med en grydeske mod skallen. Vær grundig med at fjerne alle de hvide, meget bitre hinder. Pil løget og hak det fint. Vend løg, granatæblekerner og rødbede sammen. Pisk en dressing af olivenolie, lys eddike, flydende honning, salt og peber og hæld over salsaen. Lad den meget gerne hvile en times tid inden servering. Brug salsaen som delkomponent i en grøn salat, eller servér den til et godt stykke kød. Madgrisen ville heller ikke synes det var helt skidt at hakke salsaen lidt finere og komme den på en luksusmad med røget skinke. Hvordan man end bruger den, giver den smag og farve til din mad, og det kan man jo ikke stå for.
Hvilken lille salat tryller du frem igen og igen?
/Madgrisen