Spicy popcorn

Madgrisen bifalder bestemt ikke udviklingen, men winter is coming. Og efterårsvejr kalder på guf. Jeg er vild med salte og fedtede snacks, og derfor er jeg vild med popcorn.

Forleden sagde en af Madgrisens veninder, at hun kun havde en mikroovn for at lave popcorn. Og bevares, det er da nemt at komme en pose i en kasse, trykke på en knap og vente i 50 sekunder. Men det er vitterligt heller ikke, by any standards, svært at lave popcorn uden en mikroovn. Madgrisen ejer ikke en mikroovn og mæsker sig alligevel ofte i popcorn som en ultrahurtig og slet-ikke-så-svinsk-som-det-virker snack. Hvis du pimper dine popcorn enten sødt eller krydret (eller, uhm, både sødt og krydret), er da endda ekstra points at score næste gang du holder filmaften. Tag dem med ind på sofaen under tæppet og del dem med én, du godt kan lide (lad dig ikke skræmme af hvidløget i krydderblandingen – hvis man begge to har spist det, må man stadig godt kysse lidt). Og bare rolig – hvis du ikke har nogen at dele dem med, betyder det jo bare, at der er flere popcorn til dig. POPCOORN

Spicy popcorn

1-2 dl majskerner
Ca. 2 spsk. olie til popping

2 spsk. smør
2 tsk. sød paprika
2 tsk. salt
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. cayennepeber

Kom olien i en stor gryde og lad den varme stille op. Kom en enkelt majskerne ned til olien. Når kernen popper, er olien varm nok til resten af kernerne. Kom majskernerne i gryden og kom låg på. Ryst gryden grundigt, så alle majskernerne bliver dækket af olie. Lad popcornene få love at poppe et minut eller to. Tag gryden af varmen, når de fleste af kernerne er poppet (men før de nederste brænder på). Kom popcornene i en stor skål.

Smelt smørret i en lille kasserolle. Bland krydderierne i og smag til – smagen skal være intens (smørret fungerer som et slags koncentrat. Et koncentrat af smør. Det er en smuk ting), men i balance. Hæld kryddersmørblandingen over popcornene og vend grundigt rundt. Spis popcornene med det samme – og husk nu at lave en velvoksen portion! Madgrisen elsker denne krydderblanding, men kan også finde på at krydre sine popcorn med sriracha (hvad kan jeg IKKE finde på at bruge sriracha til?!), sort peber og et splash eddike eller bacon og ahornsirup, hvis nu det skal være ekstra amerikansk og over the top.

Hvad spiser du som trøst for, at efteråret er på vej?

/Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *