Den dovne madgris Den komfortable madgris Madgrisen i køkkenet

Spinattærte i filodej

Madgrisen har ubetinget optur på over at pakke sin mad ind i mad. Ydermaden bliver sprød og lækker, mens indermaden bevarer sin cremede konsistens, som Madgrisen stort set ikke kan leve uden. Derfor var det også noget nær en åbenbaring for Madgrisen at blive inviteret på middag af et godt vennepar, som havde valgt at lave en tærte i pakkeform: Cremet, ostet, æg’et spinatfyld pakket nænsomt ind i uendelige lag sprød, sart filodej. Det var som en religiøs oplevelse at smage, og Madgrisen fór hjem for at genskabe og personificere opskriften. Det blev til dette vidunder af en tærtevariant, som vil kunne overbevise enhver kødæder om, at en vegetarisk middag ikke er af vejen i ny og næ. (Hvis tanken om en dag uden svin skræmmer dig mere end du har godt af, tror Madgrisen bestemt ikke at tærten ville tage skade af en chunk bacon). SPINATTÆRTE

Spinattærte i filodej

Opskriften kan sagtens mætte 3-4 personer, hvis der serveres en solid salat til

300 g frisk spinat (brug frossen, hvis du ikke kan skaffe frisk)
3 æg
1-2 løg
3 fed hvidløg
Lidt mælk
100 g god fetaost
150 g reven ost, fx en cheddar
Olivenolie
Muskatnød (til du skammer dig)
Salt
En helvedes masse rosépeber
1 pakke frisk filodej (4 store stykker i alt)
Smeltet smør

Pil og hak løg og hvidløg. Skyl, afdryp og nip spinaten og hak den groft. Sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie et par minutter, uden at det tager synderligt farve. Kom spinaten ved og lad den falde godt sammen. Kom fyldet i en sigte og lad det dryppe lidt af. Bland spinatfyld, æg, mælk og de to slags ost sammen. Giv fyldet salt, rosépeber og muskatnød og stil til side.

Tænd ovnen på 200 grader. Læg et enkelt lag filodej over en tærteform (dejen kommer til at fylde mere end tærteformen, det er meningen). Pensl dejen med smeltet smør og giv den en røvfuld rosépeber. Læg et stykke dej skråt ovenpå, så de otte hjørner af de to plader dej peger i hver deres retning. Pensl med smør igen og giv dejen mere rosépeber. Fortsæt med de sidste plader dej og giv godt med smeltet smør og rosépeber igennem. Hæld spinatfyldet i tærteformen og ryst tærten lidt, så fyldet sætter sig. Fold dejhjørnerne op om tærten og kram dem lidt sammen, så dejen bliver fint adskilt. Sørg for, at tærten er helt lukket om fyldet. Giv tærten et skvæt olivenolie. Læg et stykke sølvpapir over tærten og bag den ca. 10 minutter. Fjern sølvpapiret og bag tærten færdig, så den har fået ca. 35 minutter i alt. Servér straks den varme spinattærte med en fyldig salat til.

Hvad er din mandigste vegetarret?

/Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *