Den dovne madgris Den hurtige madgris Den komfortable madgris Madgrisen i køkkenet

Grillede majskolber med gorgonzola

Madgrisen og majs blev først rigtig gode venner for forholdsvis nylig. Før i tiden syntes jeg det var en fesen grøntsag. På dåse var den ligefrem uspiselig (hint: det er mad fra dåse ofte), og på kolbe var dens fremmeste egenskab at kunne give en ufrivillig tandtrådssession. Vi klikkede bare ikke rigtig, mig og majs… Men som med så meget andet skulle det vise sig, at det ikke var kemien mellem os, der var gal – vi havde bare mødt hinanden under mindre end optimale omstændigheder. Således faldt jeg for alvor for majs, da jeg købte kolberne økologisk og behandlede dem, som de fortjener.

Kogte majskolber med smør og salt er en klassisker, men jeg synes majsene bliver endnu frækkere af at blive grillet. Smid dem på en grill, som ikke er alt for varm, eller brug en ordentlig grillpande. Kør smør og salt på og guf din majs til en god bøf – eller gør som Madgrisen og giv din kolbe rigeligt med blå ost. Hvis du ikke kan lidt blåskimmelost er det måske ikke helt optimalt (men hvis du ikke kan lide blåskimmelost skal du tage dig sammen og se at blive voksen i smagsløgene. Så er dét sagt). Gorgonzola giver samme saltede fedme som smør og salt, men har alligevel mere dybde i smagen, som jeg synes klæder majsen fabelagtigt.MAJSGrillede majskolber med gorgonzola

2 økologiske majskolber
En fornuftig chunk gorgonzola (jeg brugte vel 100 g i alt)
Salt og peber
Citron

Fold majsbladene helt tilbage fra kolben. Riv et enkelt blad af og bind det om resten, så har du styr på dem og kan bruge bladene som håndtag, når du griller majsene. Grill majskolberne på en middelvarm grillpande, til den skifter farve til varm korngul over det hele og har fine grillstriber. Du kan også grille majsene med blade på – så beskytter du kornene bedre, fx hvis du bruger en varmere grill.

Rør imens gorgonzolaosten med peber og evt. salt (smag dig frem, osten er salt i sig selv). Servér de grillede majskolber med en velvoksen klat gorgonzola til hver og citronbåde on the side. Smør osten ud på majskolben og gnask løs.

Hvad er din yndlingsmåde at spise blåskimmelost på?

/Madgrisen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *