Om Madgrisen.dk

Madgrisen.dk er en blog om den mad, man bliver glad af. Om hvordan mad kan være lig med kærlighed. Om hvordan mad kan gøre fantastiske ting for vores livskvalitet, hvis vi giver det opmærksomhed nok.

Mad skal ikke altid begrænses til at være en kilde til ernæring. Et måltid skal ikke altid defineres ud fra sine slankende egenskaber, billige pris eller hurtige tilberedningstid. Nogle gange skal vi bruge meget smør. Nogle gange skal vi bruge penge på kostbare ingredienser. Nogle gange skal vi tage os tid til langsommeligere tilberedninger. Hvorfor?

Fordi det kalorietunge, dyre eller tidskrævende måltid kan betyde forskellen mellem en almindelig hverdagsaften og en speciel og smuk middag. Og det er måske mere værd end den tid måltidet tager at lave, eller de penge der er brugt på det, eller hvad det gør for din talje.

På madgrisen.dk vil I kunne læse om den mad, som gør mig glad. Jeg håber, at I vil blive ligeså glade af måltiderne, som jeg bliver.

Om Madgrisen

Selvom Madgris i mange sammenhænge er et mere passende navn, hedder jeg i virkeligheden Juliane. Jeg er årgang ’89, hvilket betyder at jeg sandsynligvis har kreeret mit første måltid engang i løbet af 1994. Dengang lavede jeg frikadeller med min far. Jeg laver stadig frikadeller, men også så meget andet. Jeg ikke kok, men bruger alligevel flere vågne timer end jeg vil være ved på at spise, lave og nyde mad og skrive, tale og drømme om mad. Mad er mit livs kærlighed – og det synes jeg ikke engang er sørgeligt. Bloggen her er et forsøg på at dele min madglæde og på at undgå, at mine venner får nok af min evindelige snak om smør og fløde og andre smukke ting, man kan putte i munden.

Udover spiselige glæder bruger jeg min tid på at arbejde for meget, studere for lidt (dog stadig en lille smule), snakke ørerne af folk og opføre mig generelt uordentligt. Hvis du vil have svar på whatever spørgsmål du måtte ligge inde med, er du velkommen til at skrive på juliane@madgrisen.dk.

Madgrisens logo

Grisen i Madgrisens logo er fra Harry Snyder’s bog Human Foods and their Nutritive Value fra 1914. Bogen er lidt tung, men også meget hyggelig og har rigtig fine illustrationer. Den kan findes her, hvis du er interesseret.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *